Pilliõpetaja püüab naabreid säästa

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Jose Antonio Page Ramirez oma stuudiolaadses tööpaigas Võru muusikakooli keldrikorrusel. «Klaver pildi peale ei mahtunud,» nentis ta.
Jose Antonio Page Ramirez oma stuudiolaadses tööpaigas Võru muusikakooli keldrikorrusel. «Klaver pildi peale ei mahtunud,» nentis ta. Foto: Erakogu

Pilliõpetaja püüab naabreid säästa

José Antonio Page Ramirez õpetab puhkpille nii Valga kui Võru muusikakoolis. Võrreldes paljude teiste pilliõpetajatega on distantsõpe temale keerulisem, kuna nõuab head arvutiühendust ja privaatsemaid ruume.

Sarnaselt teiste aladega on aga ka puhkpillide puhul võrdselt olulised õpilase kuulamine ja jälgimine. Distantsõppe perioodil annab José Ramirez enamiku tundidest Võrust, kus muusikakoolis on tema käsutuses ruum, mis vastab tingimustele kõige paremini.

«Mul on siin keldris nagu stuudio. Siin on pillid, mida õpetan: tromboon, metsasarv, eufoonium, trompet, flööt... Ja siin on klaver, et vajadusel õpilast saata. Ja peamine, kaabliga internet.»

Kodus ta eriolukorra ajal kuigi palju viibida pole saanudki: ei Võru- ega Valga-korteris. «Kuna töötan palju ja õpetan paljusid pille, oleks kortermajas peaaegu võimatu tunde anda. Mina saaksin, aga naabrid...» naerab muusik. «Õpetan seitse tundi päevas, lisaks harjutan ka ise, et vormis olla. Kujutage ette: kell kümme ma juba mängin ja kell kaheksa õhtul ma ikka veel mängin. Naabrid kohe kindlasti rõõmsad ei oleks.» lepm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles