Alkopoodnikule on piiri avamine pidupäev (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Alko1000 poeketi juhi Einar Visnapuu sõnul on piirikaubanduse lõppu korduvalt ennustatud, aga iga kord ennatlikult. «Ei ole läbi kaugeltki mitte. Hinnavahe on ikka võrreldes Eestiga nii suur.»
Alko1000 poeketi juhi Einar Visnapuu sõnul on piirikaubanduse lõppu korduvalt ennustatud, aga iga kord ennatlikult. «Ei ole läbi kaugeltki mitte. Hinnavahe on ikka võrreldes Eestiga nii suur.» Foto: Arvo Meeks

Eesti ühe suutema alkopoeketi juhi Einar Visnapuu sõnul kadus koroonakriisi tõttu küll suur osa nende sissetulekust, ent poed Eesti-Läti piiril on siiski elujõus ja ootavad piiride avamist. Tema konkurent Riho Maurer loodab, et olukord normaliseerub piiri taasavamise järel järk-järgult.

Alko 1000 juht Visnapuu ei soostunud täpselt ütlema, kui suure osa käibest taastatud piirikontroll nende Lätis asuvatest kauplustest ära viis. «Mis me siin ikka spekuleerime, ikka päris palju kadus ära,» tõdes ta.

Lätlasi Visnapuu sõnul nende poodides kuigivõrd ei ole käinud. Samas olla eestlased poode jätkuvalt külastanud piirikontrollist hoolimata. «Need käisid, kes võtsid kohustuse karantiini jääda. Keegi ei keelanud Eestist väljas käia. Tagasi tulles lihtsalt tuli olla karantiinis kaks nädalat. Neid oli üpris palju, kes nagunii töö pärast istusid kodus või mis iganes. Käimata ei jäetud.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles