Hobiastronoom: elame huvitaval hetkel oma liigi ajaloos (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva astronoomiaklubi eestvedaja Taavi Niittee on igati teadusliku mõtteviisiga inimene. Jumalasse ta ei usu ja astroloogiat ei kannata, küll aga jagab klubi kaudu astronoomiaalast teaduslikku teadmist.
Tõrva astronoomiaklubi eestvedaja Taavi Niittee on igati teadusliku mõtteviisiga inimene. Jumalasse ta ei usu ja astroloogiat ei kannata, küll aga jagab klubi kaudu astronoomiaalast teaduslikku teadmist. Foto: Tiit Loim

Tõrva astronoomiaklubi eestvedaja Taavi Niittee sõnul elame huvitaval ajal, kuna teame universumist küllaltki palju. Siiski on inimesed vahel pettunud, kui selgub, et objekt taevas polegi UFO, vaid Veenus. Rangelt ratsionaalse inimesena leiab ta, et levivale ebausule pole mõtet vastu vaielda, vaid tuleb vastukaaluks edastada teaduslikku infot.

Kuidas astronoomiahuvi alguse sai?

Paljud on küsinud. Räägin loo, mis hakkab endale ka imelik tunduma, kas see ikka õige on. Tädi viis lapsena välja, näitas, kus on Linnutee. Mõtlesin, et see ju mingi jutt on taevas. Juhtusin umbes kümneaastasena ühe vana raamatu peale, see oli täheatlas. Ühes kohas oli Linnutee galaktika joonis. Sain aru, et seesama asi, näeme seda taevas serviti. Siis käis klõps peast läbi. Hakkasin raamatuid lugema. Ilmselt mängisid isegi rohkem rolli ulmefilmid, mis lapsena said nähtud. Eriti vanad «Alieni» filmid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles