Suure pere ema: ainult endale elada on väga tühi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Põlvamaale Krootusele kodu rajanud Inge Ojala-Pihlaja sõnul on ainult endale elada väga tühi. «Tahtsime aidata last, kel ei ole kodu, peret ega vanemaid,» ütleb ta. Nüüd sirgub peres kuus last. 
Põlvamaale Krootusele kodu rajanud Inge Ojala-Pihlaja sõnul on ainult endale elada väga tühi. «Tahtsime aidata last, kel ei ole kodu, peret ega vanemaid,» ütleb ta. Nüüd sirgub peres kuus last. Foto: Arvo Meeks

Väike Jasmin istus emale sülle, kallistas teda nii kõvasti, et süda tahtis välja tulla, ja küsis siis nagu muuseas: «Emme, kas ma kasvasin sinu kõhus?».

Hetkeke vaikust.

«Ei. Aga sa kasvasid minu südames,» meenutab Inge Ojala-Pihlaja sõnu, mida ta mõni aeg tagasi pere pesamunale ütles, kui laps oli hakanud huvi tundma. «Rohkem ei ole tal praegu sel teemal küsimusi olnud.»

Suvel viieseks saaval Jasminil on kodus viis vanemat õde. Nemad teavad, kust nad pärit on, kus varem olid ning kuidas jõudsid sinna, kus praegu on.

«Olen neile rääkinud ka seda, kuidas ja kus esimest korda kohtusime. Ja ma ei ole mitte kordagi halvustanud nende bioloogilist ema – seda ei tohigi teha,» ütleb pereema. «Laps peab teadma oma päritolu, ja oleme selgitanud nii, nagu asjad on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles