Muusikud tõid Põlvasse ja Võrru toiduabi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Genka ja Karl-Erik Taukar
Genka ja Karl-Erik Taukar Foto: Ingrid Karell/Peugeot Eesti

Muusikud Karl-Erik Taukar ja Genka tegid mõne päeva eest mitmesajakilomeetrise ringi mööda Eestit, viies söögikraami kokku kuude toidupanka. Taukar külastas muu hulgas Võru, Henry Kõrvits ehk Genka aga Põlva toidupanka.

Algatus selliseks ringsõiduks tuli Eestis Peugeot’ sõidukeid müüvalt firmalt Auto-Bon Baltic OÜ. Kulleriteks valiti Taukar ja Genka, kuna mõlemad roolivad just seda marki autot.

«Artistide tihe esinemisgraafik on pausil, kuid nelja seina vahel püsimine üha suurem katsumus. Korralikult desinfitseeritud ja hoitud isiklik auto on suurepärane eneseisolatsiooni koht ning autosõit ise mõnus vaheldus, eriti sedavõrd tiheda graafikuga harjunud artistidele,» rääkis Auto-Bon Baltic OÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari Villem.

Et ringsõit ka suuremat eesmärki täidaks, sai ühendust võetud toidupangaga. «Kuus linna, kus käidi, said valitud vastavalt sellele, kus abipakkidest sel hetkel suurim puudus oli,» täpsustas Villem. Lisaks Põlvale ja Võrule viidi toiduabi Pärnusse, Viljandisse, Rakverre ja Jõhvi. Kumbki mees läbis Taukari sõnul umbes 800 kilomeetrit. «Päris tutske road-trip.»

Kui palju toitu mehed laiali vedasid, pole teada. «Kaupa võeti peale mõlemasse autosse nii palju, kui linnamaastur mahutab,» tõdes toidupanga projekti- ja kommunikatsioonijuht Liina Peäske.

Taolisi aktsioone võidakse korraldada ka edaspidi. «Arvestades väga hästi sujunud koostööd toidupangaga ning kõigi asjaosaliste siirast rõõmu abistamisest, ei jää see kindlasti viimaseks ettevõtmiseks.» lubas Mari Villem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles