USA postiteenistus lõpetas posti saatmise Eestisse

BNS
Copy
USAst pole lähiajal mõtet pakki kodulähedasse postipunkti või pakiautomaati tellida.
USAst pole lähiajal mõtet pakki kodulähedasse postipunkti või pakiautomaati tellida. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Ameerika Ühendriikide postiteenistus lõpetas koroonakriisi tõttu kirjade ja pakkide Eestisse toimetamise, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

"Viiruse COVID-19 tõttu on kirjade ja väikepakkide operatsioonid kogu maailmas häiritud. USA postiteenistus (USPS) ei võta praegu vastu saadetisi järgmistesse riikidesse," teatas teenistus oma kodulehel ning tõi välja 111 riiki, nende hulgas ka Eesti, mida piirang puudutab. Eesti on nimekirjas ainus Euroopa Liidu riik.

Postiteenistus ei saa praegu vastu võtta nendesse riikidesse mõeldud saadetisi üheski oma postkontoris kuni uue otsuseni. Klientide palutakse hoiduda nendesse riikidesse mõeldud saadetiste toomisest USA postiteenistusse, lisati samas.

USA postiteenistus rõhutas ka, et kuna reisilennukite lendude arv on koroonapandeemia tõttu järsult vähenenud ning siht- või transiitriikide postiteenistused on oma töö peatanud või seda järsult kärpinud, siis võtab rahvusvaheliste postisaadetiste kohaletoimetamine tavalisest kauem aega.

Eesti postiettevõte Omniva teatas juba 9. aprillil, et Saksa lennufirma Lufthansa oli neile teada andnud võimalikust pakiveo katkemisest USA-ga ning Omniva soovitas seetõttu eestimaalastel USA netikaubamajadest järgmisest nädalast mitte kaupu tellida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles