Neli valda tihendavad koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla lipp
Otepää valla lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää, Puka, Palupera ja Sangaste vald viivad läbi koostööprojekti «Otepää koostööpiirkonna loomine», et viia hakata ühisametnike töölerakendamise ja ühisteenuste loomise kaudu ellu viima nelja valla halduskoostööd.
 

Projekti juhtpartner on Otepää vald, seda teostab OÜ Geomedia. Läbi on viidud kaks koolitust valla ametnikele, volikogu liikmetele ja hallatavate asutuste juhtidele ühisteenuste osutamise kohta ning analüüs ühisametnike rakendamise kohta. Analüüsi tutvustatakse avalikel koosolekutel.

Otepää vallavalitsuse arendusnõuniku Annika Jaansoo sõnul algas projektitegevus 2011. aasta kevadel ja kestab 2012. aasta märtsini. «Et kvaliteetset teenust osutada, on vaja suuremat inimeste hulka, kellele seda teenust osutada,» selgitas Annika Jaansoo. «Leiamegi, mis teenuseid saame ühiselt osutada ja kuidas see peaks käima.»

Nelja valla ühise teenuse osutamise näitena tõi Jaansoo nelja valla ajalehe – Otepää Teataja.

Peale avalikke koosolekute toimumist koostab OÜ Geomedia rakenduskava. «Kui analüüs ütleb, milliseid ühisteenuseid saame nelja valla peale osutada ja palju me sellega säästaksime ning kui kvaliteetne see teenus olema saaks, siis rakenduskava ütleb, kuidas ühisteenuste osutamine tegelikkuses toimuma saaks ning palju selleks inimesi ning raha on vaja,» lisas Annika Jaansoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles