Nädal ähvardab tulla lörtsine

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Sel nädalal võib mitmel pool Eestis lörtsi ja lund sadada.
Sel nädalal võib mitmel pool Eestis lörtsi ja lund sadada. Foto: Liis Treimann

Veel esmaspäeval kella 15 ajal oli Võrus ilmateenistuse andmetel sooja 15,5 kraadi, samal ajal kui pealinnas oli vaid kaks soojakraadi. Lähipäevil aga ilmapilt Eestis ühtlustub ja lörtsi võib korduvalt tulla ka Kagu-Eestis.

Teisipäeval eemaldub madalrõhuvöönd Venemaale ja edela poolt suureneb lauge kõrgrõhuharja mõju. Öösel sajab Ida-Eestis vihma, Kagu-Eestis ka lörtsi. Lääne- ja loodetuul veidi rahuneb. Päeval toimub kiire rünksajupilvede areng ning neist tuleb sajuhooge, vihma sekka võib ka lörtsi tulla. Loodetuul on puhanguline. Õhutemperatuur tõuseb 6..10°C-ni.

Kolmapäeval liigub Skandinaavia lõunaosast järgmine madalrõhkkond Eesti kohale. Südaöö paiku jõuab vihma ja lörtisadu saartele ja päeval laieneb üle maa. Tuul pöördub koos madalrõhkkonna liikumisega lõunakaarest läänekaarde ja ajuti ulatuvad tuuleiilid 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2 kraadist idapoolses Eesti osas kuni +5 kraadi saartel, päeval on 4..9°C.

Neljapäevaks ja reedeks jääme põhja pool tegutsevate madalrõhuala servaalale. Mitmel pool sajab hoovihma, sekka ka lörtsi, reedel on sajuhooge hõredamalt. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öötundidel -2..+5, päeval 8..12°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles