Võru volikogu vaidleb lasteaia asukoha üle

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Sõmerpalu lasteaed asub aleviku servas. Hoone on lasteaiana kasutuses juba 50 aastat ning vajab asjatundjate kinnitusel kas rekonstrueerimist või uuega asendamist.
Sõmerpalu lasteaed asub aleviku servas. Hoone on lasteaiana kasutuses juba 50 aastat ning vajab asjatundjate kinnitusel kas rekonstrueerimist või uuega asendamist. Foto: Arvo Meeks

Võru vallavolikogu võtab hoogu otsustamiseks, kas ehitada Sõmerpallu uus, 1,5 miljonit eurot maksev lasteaed, remontida praegune maja või mahutada mudilased hoopis Sõmerpalu vanasse koolimajja. Laual on ka võimalus kolida lastehoid sootuks Osulasse, kus asub piirkonna koolimaja ja kuhu kostab vähem Nursipalu polügooni lahingumüra.

«Sellistes ruumides töötada on raske,» ütles Võru vallavolikogu hariduse-, kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Ilmar Kesselmann. «Kõik ruumid ei vasta tingimustele.»

Enne eriolukorda umbes pooltsada last hoida võtnud Sõmerpalu lasteaed asub aleviku servas 1,1 hektari suurusel kinnistul, eraldatuna sõiduteest ja Võhandu jõest. Hoone on lasteaiana kasutuses juba 50 aastat ning vajab asjatundjate kinnitusel kas rekonstrueerimist või uuega asendamist. Maja remonti kavandas juba haldusreformieelne Sõmerpalu vallavalitsus, kuid nüüd on pall Võru vallavolikogu käes, kes seda käest kätte hüpitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles