Euroraha ärgitab liikuma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid. Foto on illustratiivne.
Jalgratturid. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Euroopa struktuurifondi toetusel saab Otepää vald alustada pikemaperioodilist orienteerumispäevakute ja jalgsi-jalgrattamatkade sarja.

Projektiga «Liikumisharrastuse soodustamine looduses» soovitakse tõsta tööealiste inimeste füüsilist ja emotsionaalset võimekust liikumisharjumuse omandamise kaudu. Selleks planeeritaksegi Otepää abivallavanema Merlin Müüri sõnul käivitada kaheaastane orinteerumispäevakute ja jalgsi- ning jalgrattamatkade sari.

«Päevakud ja matkad toimuvad erinevates paikades Otepää lähiümbruses,» ütles Müür. «Saadud toetuse abil uendatakse ka liikumisradadega maastikukaarte, korraldatakse päevakutele-matkadele kohalejõudmiseks bussitransport marsruudil Otepää-Tsirguliina–Tõrva–Otepää .»

Vallavalitsuse projektipartner on pikaajalise orienteerumispäevakute korraldaja OÜ Lutsujärve Voldemar Tasa eestvedamisel.

Nii 2012. kui 2013. aastal on planeeritud läbi viia 12 päevakut-matka.

Loodusesse viiakse vajalikul hulgal kontrollpunkti tähiseid ja paigaldatakse muu vajalik tähistus. Kohaletulnutele antakse võistluskaart ja elektroonne kiip (SI-kaart). Pärast osavõtja valitud raja läbimist saab ta oma tulemuste kohta tšeki ehk miniprotokolli. Iga päevaku järgselt avaldatakse tulemused ja osavõtjate hooaja tulemuste arvestuse seis, nii elektroonsel kujul kui võimalusel ajalehtedes.

Hooaja lõppedes autasustatakse tublimaid-usinamaid meenetega.

Otepää vallavalitsusele eraldati struktuurfondist projektile 18 240 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles