Minister tõmbas postkontorite sulgemisplaanile pidurit (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem. Foto: Madis Veltman

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem saatis täna ASi Eesti Post juhatuse liikmetele kirja, millega peatatakse koheselt postiasutuste sulgemised, sealhulgas juba algatatud sulgemised, ning jätkatakse ühiselt tööd pikaajaliste toimivate lahenduste nimel.

"Vaatamata asjaolule, et universaalse postiteenuse mahud on aastast aastasse vähenenud, on sellel teenusel jätkuvalt oluline sotsiaal-regionaalne mõõde ja selle kvaliteetne osutamine on oluline riigi kõikidele elanikele. Postivõrgu ümberkujundamine on pikaajaline protsess, mille mõjusid tuleb eelnevalt igakülgselt ja põhjalikult analüüsida ning hinnata. Kindlasti tuleb sellesse protsessi kaasata ka kohalike omavalitsuste ja kogukondade esindajad, et leida kõigile osapooltele sobiv ja jätkusuutlik kompromisslahendus," sõnas minister Siem ASile Eesti Post saadetud kirjas.

Kui siiski osutub hädavajalikuks mõne postiasutuse sulgemine, tuleb see eelnevalt kooskõlastada majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

Teiste seas plaanis postiettevõte sulgeda Omniva 28. maist Räpina postkontori. Räpina postkontorit ja samuti suletavat Leevaku postipunkti pidi hakkama asendama postipunkt Räpina kaupluses Santex.

Postifirma meediasuhete juht Mattias Kaiv ütles eelmisel nädalal Lõuna-Eesti Postimehele, et Räpina postkontori töö üleviimine postipunkti on seotud teenuste kasutatavuse vähenemisega. Kui varem moodustas üle 80 protsendi postkontori tehingutest pakkide väljastamine, siis nüüd eelistavad kliendid pakke saata ja kätte saada pakiautomaatidest, mida on Räpinas kaks. «Neid väheseid tehinguid, mida pakiautomaadis teha pole võimalik, saab teha ka kohalikus postipunktis.»

Kaiv lisas, et postmarke saab näiteks Räpinas osta ka kohalikust lillepoest ja raamatukauplusest, samuti on postmarke, kaarte, ümbrikke ja pakendeid võimalik koju tellida e-poest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles