Ratas toetab palgatoetuse meetme pikendamist

BNS
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval riigikogu infotunnis, et toetab töötasu hüvitise meetme pikendamist.

Ratas märkis infotunnis, et töötukassa meetme pikendamisel võivad kriteeriumid, näiteks vähemalt 30-protsendise käibelanguse nõue, teatud määral muutuda.

Töötasu hüvitist on pühapäevase seisuga määratud 12 978 asutuse 104 931 töötajale. Määratud hüvitiste kogukulu on 114,2 miljonit eurot. Meetmeks on kokku eraldatud 250 miljonit eurot.

Praeguse seisuga saavad tööandjad töötukassast taotleda töötasu hüvitist kahe kuu osas enda valitud perioodil 1. märtsist kuni 31. maini ning väljamaksed toimuvad kuni 30. juunini.

Töötasu hüvitist saab taotleda tööandja, kes vastab kahele tingimusele kolmest: ettevõtte käive või tulu peab olema langenud vähemalt 30 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, ettevõttel ei ole vähemalt 30 protsendile töötajatest kokkulepitud mahus tööd anda ning töötajate palka on langetatud vähemalt 30 protsenti või alampalgani.

Töötukassa hüvitab töölepinguga töötajale 70 protsenti tema varasemast keskmisest palgast, aga mitte rohkem kui 1000 eurot kuus brutos ja mitte vähem kui on alampalk.

Tööandja on kohustatud maksma töötajale, kes saab töötasu hüvitist, brutotöötasu vähemalt 150 eurot. Tööandjal tuleb oma osa välja maksta enne taotluse esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles