Sänna mõisas otsitakse aaret

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Filmiringi juhendaja ning filmirežii ja näitlejameisterlikkuse õpetaja Eva Kübar on lõpetanud Balti Filmi- ja Meediakooli režii erialal.
Filmiringi juhendaja ning filmirežii ja näitlejameisterlikkuse õpetaja Eva Kübar on lõpetanud Balti Filmi- ja Meediakooli režii erialal. Foto: Mihkel Maripuu

Võrumaal tegutsev Sänna noorte filmistuudio hakkab juunis filmima seikluslikku lühimängufilmi, kus kamp 12–15-aastaseid noori otsib Sänna mõisas ja selle ümbruses aaret. Selle käigus tuleb neil panna proovile oma mõtlemise kiirus ning vahepeal ka põgeneda ja peituda. Samuti muutuvad pingeliseks omavahelised suhted kambas.

Tegemist on originaalse filmilooga, mille on välja mõelnud ja kirja pannud Sänna noorte filmistuudio õpilased Eva Kübara juhendamisel.

Sestap otsitakse 12–15-aastaseid noori kogu Lõuna-Eestist kandideerima järgmistesse rollidesse: energiline ja sõjakas tüdruk, julge ja loominguline tüdruk, nohiklik ja hästikasvatatud poiss, lühikest kasvu sportlik poiss ning pikk poiss, kellel on alati häid ideid. Eelnev näitlemiskogemus tuleb kindlasti kasuks, kuid kandideerida saab ka iselleta.

Filmivõtted ootavad ees juuni keskel ja kestavad kolm-neli päeva. Võtete ajal saavad noored näitlejaid ööbida mõisas, samuti tagatakse toitlustamine.

Huvilistel palutakse saata endast kaks fotot (portree ja täispikkuses pilt), vanus ja kontaktandmed Teodor Noore meilile hiljemalt 20. maiks.

Filmiringi juhendaja ning filmirežii ja näitlejameisterlikkuse õpetaja Eva Kübar on lõpetanud Balti Filmi- ja Meediakooli režii erialal. Tema lühifilme on tunnustatud mitmel festivalil nii Eestis kui välismaal.

Operaatoritööd ja monteerimist õpetab Martin Männik, samuti Balti Filmi- ja Meediakooli lõpetanu. Männik on pälvinud filmi «Nõukogude hipid» eest ka parima Eesti monteerija auhinna 2018. aastal.

Kunstnikutööd õpetab Helen Ehandi, kes on muu hulgas töötanud teleseriaali «Pank» ja filmi «Tõde ja õigus» meeskondades. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles