Lahti rullub ratta ja rehvi lugu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Laupäeval avati Põlvamaal Varbusel maanteemuuseumi uues masinahallis elamuslik püsiekspositsioon «Masinate valitsemine». 
Laupäeval avati Põlvamaal Varbusel maanteemuuseumi uues masinahallis elamuslik püsiekspositsioon «Masinate valitsemine». Foto: Maarius Suviste/Lõuna-Eesti Postimees

Täna avab maanteemuuseum suvehooaja uue hooajanäitusega «Rehvilugu», mis kulgeb rehvi radadel nii väli- kui siseruuminäitusena.

120 aastaga on rehvide areng olnud kiire ja täis põnevaid käänakuid. Praeguseks tagavad rehvid sõitjatele liiklusohutuse, kasutatud rehvid on aga hiiglaslik üleilmne keskkonnaprobleem,» avas näituse tagamaid muuseumi teadur-kuraator Annika Kupits.

Kui rehvi keskmine laius on 205 millimeetrit ja neid toodetakse aastas 250 miljonit, saaks aastaga Maale uutest rehvidest vöö peale tõmmata või ehitada üheksa aastaga Kuuni torni. Kõiki neid külgi rattast ja rehvist avabki näitus «Rehvilugu», mis jääb avatuks ka 2021. aasta suvel.

Lisaks saab tänasest külastada näitusehalle. Samuti on avatud vabaõhunäituse keskkond, uuenenud liikluslinn ja vigurvändarada ning muuseumi sisehoov koos tõllakuuriga. Eriolukorrast tulenevate piirangute tõttu jääb esialgu suletuks peamaja ühes lastemuuseumiga. Samuti on piiratud interaktiivsete eksponaatide kasutamine.

Külastajate hajutamiseks käib piletimüük kahes infokioskis. Kätepuhastusjaamad on olemas üle kogu muuseumi territooriumi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles