Haridussektoris kasvas tööjõuvajadus

LEPM
Copy
Tühi klasiruum. Foto on illustratiivne.
Tühi klasiruum. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kuigi enamikes valdkondades vähenes eriolukorrast tulenevalt nõudlus töökäte järele, siis haridus- ja teadussektor liikus vastuvoolu. Nõudlus haridusvaldkonna töötajate järele kasvas viimastel kuudel võrreldes 2019. aastaga 27 protsenti.

Tööportaal CVKeskus.ee värske statistika kohaselt on koolides kõige suurem puudus eesti keele ja kirjanduse õpetajatest. Lisaks on kasvanud nõudlus ka klassi-, matemaatika- ja inglise keele õpetajate järele. Paljud haridusasutused on otsimas ka logopeede ja psühholooge.

„Näeme et kõige keerulisem on leida logopeede, geograafia ja loodusainete ning eesti keele ja kirjanduse õpetajaid. Antud ametikohtadele laekub kandideerijaid valdkonna keskmisest vähem ja nõudlus on suurem kui olemasolevat vaba tööjõudu,“ kommenteerib haridussektori värbamistrende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisab, et suurem kandideerimishuvi on inglise keele õpetajate ja lasteaiaõpetajate tööpakkumistele, kus ühele ametikohale laekub keskmiselt 10 kandideerimisavaldust. „Ka vene keele õpetajate tööpakkumistele tuleb keskmisest rohkem CV-sid.“

Hetkel leidub CVKeskus.ee tööportaalis 194 haridus- ja teadusvaldkonna tööpakkumist. Umbes pooled vabad haridussektori ametikohad (53%) asuvad Harjumaal või Tallinnas, iga kümnes Tartumaal, 7 protsenti Pärnumaal ja saartel ning 7 protsenti Ida- või Lääne Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles