Põlvamaa minifirma pälvis eripreemia

Copy
Põlva kooli minifirma Hepu: Terje Laane (vasakult), Anette Pavlov ja Sandra Kalling  Põlva Kool
Põlva kooli minifirma Hepu: Terje Laane (vasakult), Anette Pavlov ja Sandra Kalling Põlva Kool Foto: Põlva kool

Reedesel veebigalal kuulutati välja Eesti parim minifirma 7.–9. klasside noorte seas. Parimate väljaselgitamiseks tuli õpilastel läbi teha vestlus žüriiga, sest karantiini tõttu oli võistlus korraldatud veebipõhiselt.

Finaali valitud 14 firma sekka pääses ka Põlva kooli minifirma Hepu, kuhu kuuluvad kooli 8.b klassi õpilased Sandra Kalling, Anete Pavlov ja Terje Laane. Tüdrukute juhendaja on õpetaja Kaia Tamm ja mentor Merje Ootsing. Hepu valmistab kaheotstarbelisi helkurkotte. Sellele viitab ka nende nimi, kus HE tähistab helkurit ja PU puuviljakotti. Firma missioon on aidata vähendada plastikureostust maailmas. Nende tunnuslause on: «Ostes ühe Hepu, jätad ostmata ligikaudu 100 kilest puuviljakotti aastas.»

Žürii hinnangul olid Põlva neiud väärt keskkonnasäästlikkuse eripreemiat, mille andis välja meeskond Edu ja Tegu. Kokku anti eripreemiaid välja neli.

Võitjaks kuulutati Tallinna reaalkooli õpilaste ettevõte AirCraft, mis toodab lennuki taaskasutatud keredetailidest ja turvavarustusest mitmesuguseid aksessuaare.

Minifirma programmi eesmärk on aidata õpilastel tutvuda väikeettevõtte loomise, juhtimise ja lõpetamisega. Juhendajatena abistavad õpilasi õpetajad, konsultandid ja koostööpartnerid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles