Ilmselt süütas järveäärse varjualuse kellegi kuri käsi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tolljärve ääres süüdatud varjualune muutus tules kasutuskõlmatuks.
Tolljärve ääres süüdatud varjualune muutus tules kasutuskõlmatuks. Foto: Andres Olesk

Valgamaal Tõrva vallas elavale metsandusettevõtjale Andres Oleskile sai nädalavahetusel osaks halb üllatus. Ööl vastu laupäeva oli tuleroaks saanud tema metsamaadel Tolljärve ääres oleva varjualune, mille mees kümmekond aastat tagasi sinna ehitas.

«Ilma kahtlusteta on see süüdatud, mitte pole lihtsalt hooletust lõkketegemisest põlema läinud,» kinnitas Olesk. «Tuli on tehtud pinkide alla, keset lõket on ka katusedetaile visatud. Järelikult on seal enne ka veel lõhutud-laamendatud.»

Kuigi juhtunuga on kursis ka politsei, polnud metsamehe sõnul teisipäeva pärastlõunaks veel vähimatki viidet sellele, kes selle vandalismiakti toime võis panna.

Ka täpne kahju on veel väljaselgitamisel. «Kontrollime, kas tegu võis olla kuritahtliku süütamise või hoopis õnnetusjuhtumiga ning sellest johtuvalt otsustame menetluse alustamise,» ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk.

Kindlalt süütamisse uskuva Oleski sõnul on paraku tegu üldisema probleemiga. «Tean, et ka RMK objekte satub selliste rünnakute alla. Aga ega see samas lohuta ka kuidagi.»

Tolljärv, mida tuntakse ka Loosu järve ja Talljärve nime all, on pisike rabastunud kallastega metsajärv Tõrva vallas Aitsrast ida pool. JAAN RAPP

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles