Koolid ja spordisaalid ärkavad tasapisi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Põlva abivallavanem Janika Usin.
Põlva abivallavanem Janika Usin. Foto: Arved Breidaks

Põlva vallas leevendatakse asutuste töökorralduse piiranguid vastavalt valitsuse leevenduste kavale. Kodanike vastuvõtt vallavalitsuses toimub ainult etteregistreerimise teel. Haigena ei tohi vastuvõtule tulla. Eelistatult on asjaajamiseks soovitatav kasutada e-teenuseid, nõu küsimiseks tuleb helistada või saata ametnikule e-kiri. Dokumente saab vajadusel jätta vallavalitsuse postkasti, rõhutas abivallavanem Janika Usin.

Koolides jätkub distantsõpe 22. maini. Ainuke erand on siiski Tilsi põhikool, kus õppeaasta algas nädal varem ja distantsõpe kestis 15. maini. Möödunud reedest on koolides lubatud osaline kontaktõpe, mida korraldatakse individuaalselt või kuni kümneliikmelistes rühmades. Õpilased, kes jätkavad kontakt­õppega, saavad teavituse oma koolilt.

Kunstikoolis algavad individuaalsed juhendatud tunnid ja rühmatunnid kuni 10 õppurile. Spordikoolis algavad treeningud, järgides kehtestatud piiranguid ja reegleid sportimispaikadele ning gruppidele. Muusikakool lõpetas distantsõppe ja alustab pilliõppetundidega.

Lasteaiad on avatud, kuid haigustunnustega lapsi vastu ei võeta ja need saadetakse viivitamatult koju.

Noortekeskused jätkavad mobiilse- ja digitaalse noorsootööga. Noorsootöötaja pakub tegevusi välitingimustes ja ühes rühmas võib olla kuni 10 noort.

Raamatukogud on avatud tavapärastel kellaaegadel, kuid piirangutega. Tagastatavad teosed tuleb panna tagastuskasti. Kui soovitakse avariiulitelt raamatuid valida, lugemissaalis lugeda või arvutit kasutada, tuleks kanda kaitsemaski ja -kindaid. Soovitatav on lugemisvara ette tellida, et teenindus kulgeks sujuvalt. Arvutite kasutamiseks on vajalik etteregistreerimine telefoni teel.

Spordihooned võib avada ning korraldada treeninguid siseruumides, kuid loomulikult tuleb tagada desinfitseerimisvahendite olemasolu ning pidada kinni 2 + 2 reeglist.

Rühmatreeningutel võib korraga osaleda kuni kümme inimest. Tilsi staadioni jõusaal on avatud, kuid sinna pääseb vaid etteregistreerimisega. Korraga lubatakse treenima kaks inimest. Samuti tuleb end eelnevalt registreerida Põlva spordikeskuse jõusaali minekuks, kus saab treenida kuus inimest korraga. Keskuse ujula on plaanis avada 1. juunist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles