Otepääl on plaanis tänavu siiski ralli korraldada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ralli. Foto on illustratiivne.
Ralli. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Eesti Autospordi Liit korraldab Otepää ümbruskonna teedel uudses formaadis autoralli.

Eri põhjustel on tänavu jäänud toimumata valdav osa planeeritud autospordisündmusi. Eesti Autospordi Liit on keeruliste olude kiuste otsinud võimalusi autospordi koordineeritud tegevuste jätkamiseks esimesel võimalusel. Seda nii ühis- kui kogukondlikke huve silmas pidades kui ka viiruse leviku takistamise meetmeid järgides.

Mõistes autospordi kogukonna ootuseid ja valutades südant riigi seniste WRC etapiks püüdlemise nimel tehtud investeeringute pärast on Eesti Autospordi Liit töötanud, et kõrgetasemelise ja WRC tippsõitjate osavõtuga autorallide traditsioon Otepää teedel ei katkeks.

Liit kinnitab, et autoralli Eesti meistrivõistluste etapp Otepää teedel tänavu toimub. Mõistagi on selle eeldus kontrollitud ja turvaline tervislik seisukord riigis, rahvusvahelist mõõdet silmas pidades ka piiride avanemine nii naabrite kui ralli seisukohalt olulisemate Euroopa riikidega. Ühiskondi raputanud pandeemia on andnud põhjust autorallit kui spordi- ja meelelahutusüritust ümber mõtestada. Eesti Autospordi Liidu töögrupp on kujundanud innovatiivse spordiürituse formaadi, mille loomisel seati kaks eesmärki: vastata muutunud oludele nii tervisenõuete kui majanduslike võimaluste kontekstis ja pakkuda uudset rallikogemust.

Need kaks, esmapilgul ehk vastandlikku eesmärki, on siiski üheaegselt täidetavad ja seda soovitakse tõestada juba tänavu suvel nii Eesti kui kogu maailma rallisõpradele.

Liit jälgib pingsalt arenguid viiruse leviku tõkestamisel ja rahvusvahelist autospordikalendrit, et kinnitada ralli toimumise lõplik aeg nii, et oleks võimalik maailma parimate rallisõitjate osavõtt. Otepääl toimuva ralli võimalike kuupäevadena näeme nii 24.-25. juuli kui alternatiivselt 7.-8. augustit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles