Esimese stipendiumi võitis Setomaa neiu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mari Linnus sai kätte esimese Greete Poderati nimelise stipendiumi. Sümboolse tšeki andis talle üle SA Southwestern Advantage juhatuse esimees Sander Sildver.
Mari Linnus sai kätte esimese Greete Poderati nimelise stipendiumi. Sümboolse tšeki andis talle üle SA Southwestern Advantage juhatuse esimees Sander Sildver. Foto: Kristel Sildvee

Noorte ettevõtlusharidust edendav SA Southwestern Advantage andis välja esimese Greete Poderati stipendiumi. Eesmärk oli toetada samasugust hakkajat noorsportlast, nagu oli mullu traagiliselt hukkunud Poderat. 18. mail oleks Otepäält pärit neiu saanud 24-aastaseks.

Võitja valis 27 kandidaadi seast žürii, kus olid Greete Poderati ema, vend ning sõbrad. Selleks kuulutati Seto­maalt pärit orienteeruja Mari Linnus, kes õpib Audentese spordigümnaasiumi Otepää filiaalis. Sümboolse tšeki andis talle üle sihtasutuse juhatuse esimees Sander Sildver. Noorsportlast toetatakse 1000 euroga, lisaks pakutakse talle investor Jaak Roosaare nõuandeid.

Mari Linnus on aastaid olnud oma vanuseklassides Eesti parim ratta- ja suusaorienteerumises, lisaks võitnud arvukalt medaleid orienteerumisjooksus. 2019. aasta rattaorienteerumise juunioride MMil saavutas ta 4. koha.

Neiu soovib stipendiumi suunata uue ratta ostmiseks, mis on tema kasvule sobilik, kergem ning millel on lisaks muudele komponentidele ka head amordid. Tema sõnul annab see järgmiste aastate mägistel maastikel toimuvatel tiitlivõistlustel rattale juurde liikuvust ja lihtsustab oluliselt kaardilugemist.

Linnuse treener Kenny Kivikas kitrjeldab teda järgnevalt: «Sportlasena võib Marit iseloomustada kui eesmärgile orienteeritud, võitluslik ja alati valmis lõpuni pingutama. Täpselt selline nagu kõrgete tulemuste saavutamiseks olema peab. Spordi kõrvalt jõuab Mari tegeleda veel laulmise ja tantsimisega ning käib üritustel tutvustamas Setomaa kultuuri.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles