Valitsus täpsustas taas kord leevendusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Baar Underground
Baar Underground Foto: Laila Kaasik

Eritingimustel tohib autodega ürituse korraldada ka selleks sobivates sisetingimustes, näiteks suurhallis. Järgima peab 2 + 2 reeglit, autost ei tohi väljuda vältimatu vajaduseta ning parkimisel peab jääma piisav vahemaa. Tagada tuleb desinfitseerimisvahendite olemasolu.

1. juunist on lubatud avalikud üritused, nagu näiteks kinoseansid, etendused, kontserdid, laadad ja festivalid, nii sise- kui välitingimustes. Korraldaja peab tagama 2 + 2 nõude täitmise, siseruumides maksimaalselt 50 protsendi täitumuse ning üritusest ei tohi osa võtta rohkem kui 50 inimest. Välitingimustes ei tohi osaleda rohkem kui 100 inimest.

Muuseumide ja näituste puhul loobutakse 1. juunist kuni 10 inimese suuruse rühma nõudest. Tagatud peab olema 2 + 2 nõude järgimine.

1. juunist tohib taas veeta aega kasiinodes ja mängusaalides, kuid arvestada tuleb ruumi 50-protsendilise täitumusega ning osalejaid ei tohi olla enam kui 50. Kättesaadavad peavad olema desinfitseerimisvahendid.

1. juunist tohib toitlustusettevõttes viibida ka pärast kella 22. Tagatud peab olema 2 + 2 reegli järgimine ning desinfitseerimisvahendite olemasolu. Samast kuupäevast tohib pärast kella 22 müüa toitlustusettevõttes ka alkoholi.

1. juulist on lubatud pealtvaatajatega spordivõistlused, kui täidetud on 2 + 2 reegel, sisevõistluse puhul tuleb arvestada 50 protsendi ruumi täitumust ning osalejaid ei tohi olla enam kui 500. Välitingimustes on lubatud reeglite järgimisel 1000 inimesega spordivõistlused. Need arvud hõlmavad nii osavõtjaid kui pealtvaatajaid.

1. juunist on lubatud alkoholi jaemüük nagu enne eriolukorda.

llma 14-päevase karantiinita tohivad haigustunnusteta Eesti inimesed nüüd reisida Läti, Leedu ja Soome vahel juhul, kui nad reisimise ajaks ei ole kahe nädala jooksul viibinud kolmandas välisriigis. Kui inimene tuleb näiteks Läti või Leedu kaudu Eestisse kolmandast riigist, peab ta koju jõudes viibima 14 päeva karantiinis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles