Teatrisuvi tuleb hoopis teisiti kui varem

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Seis on hapu ehk nagu Lutsu teatri produtsent Janno Rüütle ütles, siis koroonakriis on nende tegevusi tugevalt mõjutanud. Foto on tehtud kahe aasta eest Põlva keskväljaku avamisüritusel, kus ta etendas Kalevipoja rolli.
Seis on hapu ehk nagu Lutsu teatri produtsent Janno Rüütle ütles, siis koroonakriis on nende tegevusi tugevalt mõjutanud. Foto on tehtud kahe aasta eest Põlva keskväljaku avamisüritusel, kus ta etendas Kalevipoja rolli. Foto: Maarius Suviste

Kui Põlvamaal asuv Lutsu teater jätab koroonakriisist tingituna suveetendused ära, siis naabervallas asuv Alle-Saija teatritalu plaanib tegutseda üpris tavapärasel moel.

«Paraku on koroonakriis mõjutanud meie tegevusi tugevalt,» ütles Põlva vallas Lutsu külas asuva Lutsu teatri seltsi juhatuse liige Janno Rüütle. Ta lisas, et nad kavatsesid sel suvel mängida kahte lavastust. Üks nendest on juba eelmisest aastast tuttav «Siin me oleme, tõde ja õigus» ning teine uuslavastusena muusikaline etendus kogu perele «Unemati udujutt».

Viimase esietendus oli plaanitud 27. juuniks. «Viimati istusime autor Heiki Vilepi, lavastaja Veikko Tääri ja kunstnik Silver Vahtrega koos 27. veebruaril ja meil polnud aimugi algavast pandeemiast. Hiljem lootsime, et ehk asjad laabuvad ja suve alguseks on kõik vanaviisi,» sõnas Lutsu teatri produtsent Janno Rüütle. «Praeguse seisuga oleme kahjuks pidanud teatama, et selle suve etendused jäävad ära. Proove saaks ju teha ja juulis ehk ka mängida, kuid me ei suudaks mingil juhul täita 2 + 2 reeglit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles