Värskas avatakse taastatud Reegi maja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Reegi maja.
Reegi maja. Foto: Sergei Vertepov

Värskas avatakse 1. juunil Õrsava järve kaldal taastatud Reegi maja, kus on end nüüd sisse seadnud Setomaa muuseumide Värska külastuskeskus.

«Uues külastuskeskuses toome esile Värska piirkonna ajaloos ja ilmes sada aastat tagasi olulist rolli mänginud Põhjalaagri loo, terve Eesti jaoks olulise ajaloolise isiku kindral Nikolai Reegi ning selgitame Värska kuurortpiirkonnaks kujunemise eeldusi ja tagamaid,» ütles Setomaa Muuseumide direktor Merily Marienhagen.

«Esimese avaürituse teeme tagasihoidlikuma ja väiksemas seltskonnas, kuid 29. augustiks planeerime juba suuremat tänuüritust, kuhu kõigil võimalik tulla. Ühtlasi saame siis tähistada ka Reegi maja esimese suvehooaja lõppu ning muinastulede ööd.»

Maja avamist saab 1. juunil jälgida muuseumi Facebooki lehe vahendusel. Alates 2. juunist on külastuskeskuse uksed avatud suveperioodil iga päev. Ekspositsioon kõnetab nii ajaloohuvilisi täiskasvanuid kui lastega peresid.

Looduskaunis keskkond võimaldab näituseala järkjärgult laiendada ka Reegi maja välialale, kus leiab võimaluse pikniku pidamiseks, tegevusi lastele ning võimaluse laenutada paate, jalgrattaid, vesirattaid ja uiske.

Juugendstiilis puidust hoone taastamine maksis Setomaa vallale rohkem kui 1,3 miljonit eurot ning töödeks vajaminev toetusraha saadi Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles