Eesti sai juurde 25 uut tantsujuhti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rahvatants on noorte seas jätkuvalt populaarne.
Rahvatants on noorte seas jätkuvalt populaarne. Foto: Toomas Duvin/Rahvakultuuri Keskus

Eesti rahvakultuuri keskuse veebiseminar pani hiljuti meeleoluka virtuaalse punkti mullu oktoobris alanud esimesele omataolisele koolitusele, mille käigus koolitati Tartu, Jõgeva, Viljandi, Põlva, Valga ja Võru maakonna algajaid rahvatantsujuhte. Kokku läbis koolituse 25 inimest.

«Seitsme kuu jooksul sai läbi käidud pea kõik osalevad maakonnad ning koos saadi osa põnevatest kohalikest ja riiklikest tantsusündmustest,» selgitas rahvakultuuri keskuse kommunikatsiooni- ja personalijuht Kaja Mõts. «Nende seas oli uute naistetantsude konkurss Jõgeval, Tartumaa rahvatantsijate talvefestival «Tantsutallad», rahvakunstiansambli Leigarid etendus Võrus ja Kuljuse kontsert Põlvas.»

Tartumaa rahvakultuurispetsialisti Kati Grauberg-Longhursti sõnul oli vajadus koolituse järele suur ning kursusele tuli väga erineva tasemega tantsujuhte. «Väljavalitud osalejad said uusi teadmisi nii Lõuna-Eestis tegutsevatelt tublidelt õpetajatel, üle Eesti tunnustatud mentoritelt kui ka oma kursusekaaslastelt. Sestap avaldasid nad soovi õpinguid jätkata,» lisas kursuse juht Grauberg-Longhurst.

Programm sisaldas tantsujuhi aabitsatarkusi: eesti tantsu ajaloo ja tantsujuhi eetika tundmist, põhisammude, oskuskeele ja tantsukirjelduste lugemisoskuste omandamist ning häid teadmisi kohalikest rahvarõivastest.

KOOLITUSE LÕPETANUD ALGAJAD TANTSUJUHID

Põlvamaa

Liivia Vaas

Annemari Markvardt

Maarja Pukk

Valgamaa

Liivi Orav

Kadriann Kalamees

Anne Udeküll

Võrumaa

Maire Post

Tanel Puura

Kaisa Hallop

Airi Pütsep

Inga Leelanss

Jõgevamaa

Ehtel Valk

Terje Kiipus

Kristiina Kõiv

Tartumaa

Pille Rebane

Lilian-Mariete Hani

Airika Vadi

Grete Hantson

Anna-Liisa Kirsch

Liis Tenno

Viljandimaa

Ketlin Käo

Aire Ojalill

Eneli Rimpel

Tauno Tilk

Birgit Kruuse

Allikas: Eesti rahvakultuuri keskus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles