Võhandust leiti uppunud mees

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Täna kell 6.02 sai häirekeskus teate, et Räpina vallas Võõpsu alevikus on Võhandu jõest surnuna leitud 65-aastane mees.

Tõenäoliselt paadiga koos veepõhja läinud mehe tõid pinnaltpäästjad kaldale. 

Ühe Võõpsu elaniku sõnul oli tegu kohaliku kalamehega. «Latikas oli õhtul nii ilusasti kalameestele niiöelda mänginud ja eks ta siis otsustas püüdma minna,» ütles jõe lähedal elav naine. «Ju ta võis jalgupidi võrku kinni jääda või mis seal täpselt juhtus, ei teagi. Väga kurb.»

Sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk ütles, et esialgsetel andmetel oli tegu õnnetusjuhtumiga. Mehe surma täpne põhjus ja kainus selgub lahangul.

Teadaolevalt oli mees sõudepaadiga jõel üksinda. «Mis asjaoludel talle kalavõrk jala külge jäi ja kuidas vette täpsemalt kukkus, seda võib üksnes oletada,» lisas Virk. 

Sel aastal on Lõuna regioonis uppunud juba 8 inimest. 

Tänavu on olnud uppumisi Eestis rohkem, kui lähima kümne aasta jooksul. Veeõnnetuste juhtumise üheks soodustavaks teguriks on alkohol, kuid paljudel kordadel on põhjuseks ka libastumine või kukkumine. Ligi pooltel juhtudel on õnnetuspaik tiik, kuid uputakse ka jõkke, merre või kraavidesse.

Päästeamet hoiatab, et alkohol ja vesi ei käi kokku ning niisamuti kutsub üles märkama ka oma kodutiikides või veesilmades valitsevaid ohte ning need ohutuks tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles