Ott Tänak lubab Otepääl peetaval rallil osaleda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Tairo Lutter

Ralli, mille keskuseks on Otepää ja mis viiakse läbi Lõuna-Eesti kiiretel ja kuulsatel kruusateedel, saab olema Euroopa esimeseks kõrgetasemeliseks autospordivõistluseks pärast ülemaailmset koroonaviiruse levikust põhjustatud haiguspuhangut.

Ürituse toimumise kuupäevaks on planeeritud 24.–25. juuli, kuid sõltuvalt olukorrast on varukuupäevadeks märgitud 7.–8. august, on kirjas Eesti Autospordi Liidu kodulehel.

Korraldustiim on tihedas suhtluses vastavate organisatsioonidega, et olla kursis viimaste koroonaviirusest tingitud suuniste ja seadusandlusega. Samal ajal ollakse ka pidevas kontaktis Eesti Autospordi Liiduga, et tagada kõikide spordiga seotud protokollide ja protseduuride vastavus kehtivatele COVID-19-st tingitud piirangutele ja nõuetele.

Ürituse nimisponsoriks ja ametlikus meediapartneriks on Seattle’is paiknev rallikooli ja mainekat autospordi portaali dirtfish.com haldav ettevõte DirtFish. Lõuna-Eestis toimuv tipptasemel sündmus on neile esimeseks rallialaseks koostööprojektiks väljaspool Ameerika Ühendriike.

Märtsis Mehhikos toimunud WRC etapil teise koha saanud Ott Tänak ütles, et üks asi on kindel: «Mina olen igal juhul kohal ja loodetavasti leian ka midagi huvitavat, millega seal sõita.»

Ta on enam kui õnnelik, et saab olla toeks Rally DirtFish’i korraldamisel. «Viimased paar kuud on olnud uskumatult veidrad,» ütles Tänak. «Me oleme näinud üle kogu maailma, et inimesed on pidanud tegema väga suuri muudatusi oma igapäevaelus ja -toimetustes. Nii pikk järjestikune kodusolemise aeg on olnud minu jaoks kindlasti midagi uut, aga samas ka hea võimalus, et oma pere lähemalt tundma õppida. Kuid nüüd on aeg hakata pidama plaani, kuidas tagasi töiseks minna.»

Ott Tänak ütles, et WRC sarjaga seotud plaane ja tegemisi tuleb ilmselt veel oodata. «See, et leiti võimalus korraldada sellise tasemega ralli Eestis, on samal ajal väga hea ja tähtis kogu autospordi kogukonnale. Rallispordile on siinmail väga suur toetus ja seetõttu soovingi panustada Rally DirtFish’i toimumisse nii palju kui vähegi võimalik,» rääkis Tänak. «Meil on väga pühendunud korraldustiim ja nad teevad tõsist tööd, et tuua rallifännide igapäevaellu taaskord põnevust.»

Ürituse eel saab peamiseks infoallikaks olema nii sõitjatele kui ka meediale ja fännidele veebileht RallyDirtFish.com, kuid kindlasti tasub pilk peal hoida ka värsketel ja põnevatel ralliuudistel portaalis DirtFish.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles