Riigikohus jättis Valga pereisa rusikahoobiga surmanud nooruki vangi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kohus mõistis Valga pereisa ühe löögiga surma saatnud Aleks Simanise mullu kuueks aastaks vangi.
Kohus mõistis Valga pereisa ühe löögiga surma saatnud Aleks Simanise mullu kuueks aastaks vangi. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikohus ei võtnud menetlusse 2018. aastal Valgas pubi ees rusikahoobiga pereisa surmanud Aleks Simanise kaitsja kassatsioonkaebust. Sellega on lõplikult jõustunud otsus, millega noormees jääb kuueks aastaks vangi.

Traagiline juhtum ise leidis aset 2018. aasta 23. novembri öösel vastu 24. novembrit, kui Valgas Voorimehe pubi ees toona 17-aastane edukas noor poksija Aleks Simanis lõi rusikaga 37-aastast pereisa Kristjanit, kes kaotas löögi tagajärjel teadvuse ja suri paar päeva hiljem haiglas.

Tartu maakohus mõistis Simanise mullu kuueks aastaks vangi. Tema kaitsja Mihkel Gaver palus ringkonnakohtult otsuse tühistamist ja Simanise õigeks mõistmist või mõistetud karistuse kergendamist.

Samuti palus Gaver tühistada otsus tsiviilhagi rahuldada või vähendada väljamõistetud summat. Tsiviilhagi rahuldamata jätmist või alternatiivselt summa vähendamist taotles ka tsiviilkostja esindaja advokaat Kaisa Lumiste.

Ringkonnakohus leidis tänavu veebruaris, et maakohtu otsus tuleb jätta muutmata ja apellatsioonid rahuldamata. Gaver esitas ka selle otsuse peale kassatsioonkaebuse.

27. mail tegi riigikohus kaitsja kaebuse menetlusse mittevõtmise määruse. Seega on otsus lõplikult jõustunud ja Simanis jääb vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles