Pühajärve koduteater pakub suvel uusi lavastusi

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Pühajärve koduteatri laval kauni järve ääres astus eelmisel aastal üles ka Sulbi külateater. Pilt on etendusest «Kae kos pandse plõnni!».
Pühajärve koduteatri laval kauni järve ääres astus eelmisel aastal üles ka Sulbi külateater. Pilt on etendusest «Kae kos pandse plõnni!». Foto: Pühajärve koduteater/Facebook

Pühajärve koduteater läheb suvele vastu uute etendustega. «Proovid juba käisid, kui tuli koroona. Kaheks kuuks jäid proovid toppama ja siis polnud enam näitlejatel väga usku oma võimetesse. Minul oli küll!» ütles teatri eestvedaja, Pühajärve kaldal asuva Kangro talu perenaine Egle Sisask. «Leppisime kokku, et mõni näitleja teeb väikese pausi, teised hakkavad usinasti õppima.»

Sisask palus kirjanik Erlend Kollomil uus tükk kirjutada ja nii valmis koduteatri lavastus «Oskar». Lugu räägib vanast mehest, kellel kaks täiskasvanud tütart ja lapselaps. Samuti on seal kaks külanaist, kes tahavad Oskarile silmailu pakkuda. Prooviperiood on juulis ja esietendus 22. augustil.

Juba 27. juunil tuleb aga Sangaste kultuurimaja trupp Rukki Narrid välja etendusega «Mõistuse vaheaeg».

«Talvel kutsuti ellu uus kooslus ühise nimetajaga: teatriarmastus. Seltskond entusiaste kutsus mu lavastajaks, leidsime näidendi ning alustsime proovidega,» ütles Sisask. «Esietendus, mis pidi olema aprillis-mais, lükkus juunisse, kuid kindel on, et see tuleb ja naerda saab. Mulle on Sangaste trupp toonud vaid häid emotsioone.»

Näidendis narritakse rumalust ning meenutatakse küsimust: miks ronivad võimule need, kes sinna ei sobi? Lavastus ei ole sobilik alla 14-aastastele. «Suudame ka 2 + 2 reeglit täita,» kinnitas Sisask.

18. juulil tuleb aga koduteatrile külla Tori rahvamaja eksperimentaalteater etendusega «Kosilane Rakverest». Loo autor on Eduard Vilde, selles näeb nii koomilisi olukordi kui piiritu ahnuse tagajärgi.

Pärast etendust on teatrihuvilistel soovi korral samal õhtul võimalik näha veel üht teatritükki. ON 1 Teater esitleb õhtuhämaruses etendust «See, kes avab ukse», mille autor on Ukraina dramaturg Neda Neždana. Ristuvad reaalsed ja fantastilised situatsioonid, farss ja pihtimused. Kaht surnukuuri suletud naist terroriseeritakse telefonikõnedega tundmatutelt isikutelt. Seegi tükk ei sobi alla 14-aastastele, etenduses suitsetatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles