Tulusid saab deklareerida juuni lõpuni

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tuludeklaratsioone saab esitada nii paberil kui elektroonselt.
Tuludeklaratsioone saab esitada nii paberil kui elektroonselt. Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et tuludeklaratsioone saab nii paberil kui ka elektrooniliselt esitada juuni lõpuni.

Tänase päeva seisuga on esitatud 733 000 deklaratsiooni, nendest 97% laekus elektrooniliselt. Praeguseks on enammakstud tulumaksu tagastatud 175 miljonit eurot ning juurdemaksmisele kuulub 51,5 miljonit eurot. Tagastamisele kuuluvast tulumaksust on annetusteks suunatud 135 000 eurot.

Esitamata on veel hinnanguliselt 91 000 tuludeklaratsiooni. MTA hinnangul on ligi 85 000 inimesel, kellel deklaratsioon veel esitamata, oodata enammakstud tulumaksu tagastust kogusummas 14,2 miljonit eurot. Samuti tuleb ligi 6000 esitamata deklaratsiooni alusel juurde tasuda kokku 1,6 miljonit eurot.

MTA teenindusbüroodes kehtib jätkuvalt 2+2 reegel, mille järgi tohib teenindussaalis olla kliente vastavalt teenindajate arvule ning väljas järjekorras oodates tuleb hoida teistega vähemalt kahemeetrist vahemaad. Teenindussaalide lettidel on kaitsesirmid ning klientidel palutakse käsi desinfitseerida.

Ameti elektroonilised kanalid ja infotelefonid töötavad jätkuvalt ning samuti on võimalus kirjutada MTA e-posti aadressidele. Küsimusi saab esitada ka e-MTA kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles