Võrumaad räsinud torm sunnib seadust muutma

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Mulluse ulatusliku elektrikatkestuse põhjustas avarii Võru alajaamas. Tormituulte käes rebenes lahti katuseplekk, mis lendas lähedalasuvatele seadmetele.
Mulluse ulatusliku elektrikatkestuse põhjustas avarii Võru alajaamas. Tormituulte käes rebenes lahti katuseplekk, mis lendas lähedalasuvatele seadmetele. Foto: Arved Breidaks

Kagu-Eestit oktoobris räsinud torm, mille käigus jäid pikaks ajaks elektrita kümned tuhanded inimesed, ajendas otsima võimalusi kahjuhüvitiste suurendamiseks. «Kavatseme oma ettepanekud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kokku panna järgmisel nädalal,» rääkis konkurentsiameti peadirektori asetäitja Marilin Tilkson. Ta kinnitas, et elektrivõrgu teenuste kvaliteedinõuded ja võrgutasude vähendamise tingimused vajavad ajakohastamist.

Esiteks tuleks Tilksoni sõnul üle vaadata tarbijate kompensatsioonimäärad. «Teiseks tuleks määrust täiendada selliselt, et elektrikatkestuse eest saadud hüvitis jõuaks otse lõpptarbijani.» Võru elektrikatkestuse puhul maksis Elering Tilksoni sõnul hüvitist Elektrilevile, mitte lõpptarbijatele, kes olid tegelikud kannatajad. «Kolmandaks oleks ka aeg üle vaadata, mis hetkest hakkab tarbija saama kompensatsiooni, kui katkestus kestab üle normi.»

Hüvitised seaduspäraselt makstud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles