Riigipea väljaütlemised teevad põllumeestele rõõmu (10)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Presidendi visiit Lõuna-Eestisse algas Tõnu Oksa Marjamaa talust. Taamal Elke Lillemets
Presidendi visiit Lõuna-Eestisse algas Tõnu Oksa Marjamaa talust. Taamal Elke Lillemets Foto: Arvo Meeks

Täna hommikul külastas president Kersti Kaljulaid Marjamaa talu, väljendades kohtumisel tööjõukriisis maasikakasvatajatele toetust. Põllumehed ootavad aga endiselt valitsuse otsust piiride tööjõule avamiseks, mis nende mured lahendaks, vahendab põllumajandus-kaubanduskoda.

“Meie president hoolib maaelust ja on põllumeeste murede ja probleemidega hästi kursis,” kõneles Marjamaa talu peretütar ja Eesti Maasikakasvatajate Liidu juht Elke Lillemets.

“Riigipea oli täna väga toetav ning pidas sarnaselt meiega arusaamatuks piiride ühepoolset kinnihoidmist. Me küll lubame tööjõudu riigist välja, soosime ka turismi, aga hädavajalikku tööjõudu sisse ei luba,” lisas ta.

“Meie jaoks on probleem endiselt põletav. Järgmisel nädalal lubab ilmateenistus kuumalainet, mis toob saagi valmimise varasemaks, kui arvestatud,“ lisas Lillemets. “Lootsime, et jaheda kevade tõttu maasikad enne jaanipäeva ei valmi, aga nüüd on selge, et koristamisega tuleb varem peale hakata. Suur meediatähelepanu tõi pisut huvilisi juurde, aga isegi praeguseks end kirja pannud korjajatega jääb meil palju töökäsi puudu.”

“Soovime jätkuvalt, et alates 15. juunist lubataks riiki ka välistööjõudu ning töötajad võiksid meile tulla,” rõhutas Elke Lillemets. “Kohtumisel põllumeestega oli peaminister Jüri Ratas väga mõistev ja lubas probleemiga tegeleda. Tööjõukriisile lahendust toovat otsust meil täna pole, aga loodame, et homne valitsuse istung toob kauaoodatud rõõmusõnumi.”

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles