Riigipea tutvus Valga arenduste ning piiriülese koostööga (1)

Copy

Lõuna-Eesti visiidil olev president Kersti Kaljulaid tegi pärastlõunal ringkäigu Valga kesklinnas ning vestles vallanema Ester Karuse ja Valka ringkonnaduuma esimehe Vents Armands Krauklisega piirilinnade koostööst.

Esmalt tervitasid riigipead Valgas vallavanem Ester Karuse ja vallaarhitekt Jiri Tintera. Tintera tutvustas ringkäigul linna viimase aja suurimaid arendusi. Jalutuskäik viis esmalt Kuperjanovi 12 asuva niinimetatud lõvidega maja juurde. Selle taastamine sai hiljuti valmis, praegu panid ehitajad maja äärde veel viimaseid sillutise kive. Maja rekonstrueerimise maksis veidi üle 1,4 miljoni euro, sinna tuleb 17 üürikorterit.

Edasi liiguti keskväljakule. Tintera andis Kaljulaidile ülevaate valla murest kolemajadega. Ta lausus, et inimesed on uurinud, miks küll siiani uue keskväljaku ääres ühtegi uut lubatud äri pole. President märkis, et arhitektil tuleb siis ise äri püsti panna. Tintera vastas, et vallal ongi kavas korda teha keskväljaku ääres asuv kollane puumaja, et see siis edaspidi äridele välja üürida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles