Ratas jõudis virtuaaltuuri viimasel päeval Räpinasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peaminister Räpina valla juhtidega vestlemas
Peaminister Räpina valla juhtidega vestlemas Foto: Valitsuse pressibüroo

Teisipäeval lõppes peaminister Jüri Ratase virtuaalne ringsõit Eestimaal on edukalt läbi. Täna jõudis ta videosilla vahendusel Viljandi linna ning Viljandi, Mulgi ja Räpina valdadesse. Eelnevalt oli Ratas kohtunud ülejäänud 75 omavalitsuse esindajatega. Kõigil kohtumistel räägiti linnade ja valdade elanike esindajatega, kuidas koroonaviirusest tingutud kriisiga toime tuleme.

«Tänastes vestlustes jäi kõlama, et ka taastumine algab igast ühest meist. Näiteks puhates sel suvel Eestis, saame olla toeks kaasmaalastele, kes kriisilt ühe suurema hoobi said – meie turismi, kultuuri ja meelelahutuse alade töötajatele. Kodumaiseid kaupu ostes panustame meie tootjate käekäiku. Järgides viirusevastaseid reegleid, jätame ka eesliinitöötajatele võimaluse hinge tõmmata,» andis peaminister kohtumise järel teada.

Ta rõhutas, et samal ajal tuleb meil valmistuda järgmiseks võimalikuks laineks. «Riigi ja omavalitsuste tasemel käib töö lähtuvalt õppetundidest, mida oleme viimastel kuudel saanud. Tähelepanuta ei jää ei kriisi juhtimine, arstiabi kättesaadavus, elanike teavitamine ega interneti kiirus. On oluline, et ka elanikud oleksid võimalikuks viirusepuhanguks paremini valmis.

Hiljutisest statistikast näib, et kriis võis olla leebem kui selle alguspäevil oletasime. Siiski tuleb meil teha kõik, et negatiivne mõju meie inimestele oleks võimalikult väike. See tähendab, et võiksime keskenduda meie tugevustele ja võimalustele. Nende hulka kuuluvad kindlasti sotsiaalne tugi ja digitaalsed teenused.»

Üks esimesi paiku, mida valitsusjuht virtuaaltuuril külastas, oli Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles