Galerii, video ⟩ President Kaljulaid: Eestlased on pudrurahvas

Copy

Neljapäeva hommikul külastas president Kersti Kaljulaid helbetootmisega tegelevat Sangaste Linnast. Nagu nimi ütleb, siis tehases valmivad erinevad mitmeviljapudrud ning helbed. 

Sangaste Linnas AS asub Keeni külas Otepää vallas ja on loodud 1991. aastal. Ettevõte tegutseb Eestis Heleni kaubamärgi all. Tehas on täisautomatiseeritud ning kuue töötaja juures on ettevõtte käive umbes miljon.

Sangaste Linnase juhatuse esimehe Pille Poki sõnul muutusid tooted koroona ajal väga populaarseks ning Keenis asuvas tehases käis töö täistuuridel. «Populaarne kriisitoode,» kommenteeris Pokk

Koostöös Tartu Ülikooli teadlastega töötati kaerakliide baasil funktsionaalsete putrude sari nimega Helde. «Tegemist on esimese teaduslikult tõestatud putrude sarjaga Eestis,» ütles Pokk.

Küsimusele «Kas eestlased on pudrurahvas?» vastas president Kersti Kaljulaid: «Minu andmetel küll on ja kui me täna siin kuulsime, et siin nüüd kui on rasked ajad või teistpidi jälle toredad ajad ja inimesed on saanud olla hommikuti rohkem kodus, siis on puder vist taas leidnud tee eestlase hommikusöögilauale.» 

President Kaljulaid rääkis, et puder leiab tema hommikusöögi lauale pea iga hommik, välja arvatud laupäev või pühapäev. «Aga laupäevased pannkoogid on need paksud, kuhu saab panna nädalas kogunenud väiksed pudrulõpud sisse. Nii et võib öelda ka kuuendal päeval varjatult on leida helbeid,» sõnas president ja lisas:«Aga me teeme ka kaerahelveste ja muude helvestega päris palju koogi aluseid ja pealseid. Tervislik igal juhul!»

Tootmises olevad helbed on Poki sõnul tervislikult töödeldud ja eelaurutatud, et tarbijal oleks võimalik väikese ajakuluga täisväärtuslikku hommikusööki valmistada.Valikust leiab nii erinevate lisanditega mitmeviljaputrusid kui helbeid. Helbeid leiab ka näiteks heategevuslikust Kodutunde toidukaupade sarjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles