Uues keskkonnakampaanias osales üle 2100 huvilise

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eile autasustati keskkonnakampaania Võta Vabalt virtuaalsel lõpusündmusel parimaid.
Eile autasustati keskkonnakampaania Võta Vabalt virtuaalsel lõpusündmusel parimaid. Foto: Martin Dremljuga

Uues üle-eestilises keskkonnakampaanias Võta Vabalt osales rohkem kui 2100 eestimaalast, kes esitasid nelja kuu jooksul üle 164 kodutöö erinevate keskkonnaprobleemide lahendamiseks. Neljapäeval autasustati kampaania virtuaalsel lõpusündmusel parimaid.

Keskkonnateemalistele kodutööle anti rahvahääletuses kokku 18 802 häält. Hääletuse ja žürii hinnangute koondarvestuses saavutas esikoha Kadrina keskkooli 3.e, kes tegi veebilehekülje «Liigu vabalt», koostas säästuaja retseptiraamatu toidu ülejääkide vähendamiseks, valmistas taaskasutatavatest materjalidest praktilisi esemeid ning tegeles ühekordsest plastist toodete vältimisega.

Teiseks tuli Kohtla-Järve tiim Sulelised, kes kasvatas seemnetest erinevaid aiakultuure, õpetas lapsi hoidma sipelgaid, ämblikke, vihmausse ja teisi pisikesi elusolendeid, tegeles alternatiivsete puhastusvahenditega ning tegi vanadest T-särkidest poekotte.

Kolmanda koha võitis Vastseliina gümnaasiumi 2.b, kes tegeles joostes, rattaga sõites või jalutades GPS-kunstiga, mõtles välja tegevusi juhuks, kui elektrit pole, koostas puhastusnippide kogumiku ning kasvatas taaskasutatavates pottides herneid.

Keskkonnakampaanias osales 2133 eestimaalast, osalejate keskmine vanus oli peaaegu 13 aastat. 67 võistkonnast 28 olid lasteaedadest, 19 koolidest, 16 peredest või sõpruskondadest ning 4 ettevõtetest või organisatsioonidest.

Kampaaniat korraldas MTÜ Tuleviku Heaks, kelle eestvedamisel toimusid alates 2013. aastast keskkonnaaktsioonid «Küünlaümbriste jaht» ja «Patareijaht».

Kampaaniat Võta Vabalt rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles