Päästeamet kutsub üles leidma igale jaanitulele lõkkevalvurit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Selleks, et jaanilõke oleks ohutu, kutsub päästeamet üles leidma igale jaanitulele lõkkevalvurit. Foto on illustratiivne.
Selleks, et jaanilõke oleks ohutu, kutsub päästeamet üles leidma igale jaanitulele lõkkevalvurit. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tänavu on soovitatud tähistada jaanipäeva pere ja lähedaste seltsis. Selleks, et jaanilõke oleks ohutu, kutsub päästeamet üles leidma igale jaanitulele lõkkevalvurit.

Et jaanipäev jääks meelde toreda päevana, tuleb silmas pidada kõiki tuleohutusnõudeid ning selle eest saab hoolitseda lõkkevalvur. Oma ohutu jaanituli registreeri aadressil jaanituli.geoape.com ning kõikide registreerunud lõkkevalvurite vahel läheb loosi peaauhinnana kvaliteetne söegrill ja lisaauhindadena kolm tulekustutit.

«Jaanilõkke valvuri ülesanne on kanda hoolt selle eest, et lõke oleks tehtud ohutult ja tule tegemisel järgitaks tuleohutusnõudeid. Lõkkevalvur hoiab silma peal ka sellel, et jaanipäevalised järgiksid ohutusnõudeid ning kui tähistamine lõppeb, kustutab valvur ka lõkke,» selgitas päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Sandra Tammiksaar.

«Kuna tänavu teevad inimesed jaanilõkkeid ilmselt tavapärasest rohkem ka koduaias, suvilas ja maakodude juures, tasub olla eriti hoolas ja tähelepanelik, et tuli ei väljuks kontrolli alt. Kindlasti peab arvestama tuule suuna ja tugevusega ning tuleb hoolitseda selle eest, et lõkkeaseme ümbruses ei oleks süttivat materjali,» lisas Tammiksaar.

Lõkkevalvuri kampaania toimub kolmandat aastat, mullu registreerus lõkkevalvuriks 437 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles