Selgusid Keskkonnakäpa parimad ja tublid noored looduskaitsjad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Täna selgusid Keskkonnakäpa parimad ja tublid noored looduskaitsjad.
Täna selgusid Keskkonnakäpa parimad ja tublid noored looduskaitsjad. Foto: Keskkonnaministeerium

Tänasel maailma keskkonnapäeval kuulutas minister Rene Kokk välja keskkonnasõbralike haridustegude konkursi Keskkonnakäpp võitjad ning noore looduskaitsja märgi saajad.

Põlva kooli bioloogiaõpetaja Urve Lehestik pälvis tunnustuse tubli tegutseja 2020 ja Põlva kooli õpilane Katleen Schmeiman sai noore looduskaitsja rinnamärgi.

Noore looduskaitsja märgi sai ka Võru vallas asuva Kääpa kooli õpilane Liisi Parm.

Nii Keskkonnakäpa konkursi tublimad kui ka noore looduskaitsja märgi pälvinud said oma tunnustuse seekord virtuaalsel peol.

Keskkonnakäpa laureaadid valiti sel aastal välja 49 kandidaadi seast. «Tänavused konkursile esitatud projektid olid valdavalt suunatud taaskasutusele ja keskkonnahoiule,» ütles keskkonnaminister Rene Kokk. «Suur tänu õpetajatele, kel on olnud ideid ja jaksu lapsi keskkonnahoidlikkuse teemadel suunata.»

Keskkonnakäpa konkursile esitatud kandidaate hinnati viies rühmas: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida sai tubli tegutseja, taga tarbija, õnneliku õppe ja kogukonna kaasamise kategoorias. Kõikides rühmades selgusid ka rahva lemmikud.

Noore looduskaitsja märgi laureaatide puhul tõstis minister esile nende eeskuju, sest lisaks igapäevasele tegutsemisele parema keskkonna nimel on nad oma tegevusse kaasa haaranud teisigi. Tänavused auhinnatud noored looduskaitsjad abistavad loomi, korjavad prügi ja teevad uurimistöid keskkonna ja bioloogia teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles