Noormees tuli rahvusvahelisel olümpiaadil teisele kohale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vene gümnaasiumi 9. klassi õpilane Maksim Ševtšenko ja teda juhendanud õpetaja Anna Gutovskaja
Valga vene gümnaasiumi 9. klassi õpilane Maksim Ševtšenko ja teda juhendanud õpetaja Anna Gutovskaja Foto: Erakogu

Jaanuari alguses kutsuti Moskvasse rahvusvahelisele vene keele olümpiaadile ainukesena Eestist Valga vene gümnaasiumi 9. klassi õpilane Maksim Ševtšenko ja teda juhendanud õpetaja Anna Gutovskaja. «Kaks aastat tõsist tööd said tunnustuse,» kommenteeris Gutovskaja.

Internetipõhisel olümpiaadil, mille viis läbi ajakiri Svjatozar, osales 19 351 õpilast. 8.–9. klasside osas võitis Ševtšenko teise koha.

Olümpiaad kestis neli tundi ja hõlmas vene keele alaseid oskusi, samuti tuli näidata teadmisi teistes valdkondades, lisaks pidid osalejad kirjutama essee.

«Olümpiaadi pidulik avamine toimus Moskva laste ja noorte loomingupalees. Avamisele tuli ka näärivana ja Lumivalgeke, kes tõid igale osavõtjale kingitusi,» rääkis õpetaja.

Meeldejäävaid üritusi oli tema sõnul palju: teatrikülastus, linnapea pidulik vastuvõtt kuuse juures, ekskursioon mööda Moskvat. Toimusid meistriklassid, kohtumised, konkursid. Eri riikidest pärit osalejaid said omavahel sõpradeks ning vahetasid kontakte.

Maksim Ševtšenko ja tema õpetaja sõnul jääb osalemine nii suurel ja vastutusrikkal olümpiaadil meelde kogu eluks ning andis teadmise, et olenemata riigist, kus elad, peab ikka ja alati lugu pidama oma emakeelest ja kultuurist.

«Olümpiaad oli inetellektuaalne võistlus, mis näitas, et Valga vene gümnaasiumis saadud teadmised on võrreldavad rahvusvahelisel tasandil,» lisas õpetaja Gutovskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles