Otepääle tuleb võistlema pea kogu maailma paremik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: Postimees / Scanpix

Esmaspäeval, 9. jaanuaril toimus Otepää maailmakarika etapile registreerunud sportlaste nimeline ülesandmine. Valgamaalane toob välja mõned tippsuusatajad, kellele võimalik jaanuari kolmandal nädalavahetusel Tehvandil kaasa elada.

Võistluskomitee esimehe Vahur Leemetsa sõnul on tänavune sündmus väga esindusliku koosseisuga. „Eestisse tulevad pea kõik maailma tugevamad suusatajad nii naiste kui meeste arvestuses. Suure huvi põhjuseks võib välja tuua nii tiitlivõistlusteta aasta, kus keskendutakse peamiselt MK-sarjale kui ka Otepää etapi populaarsuse sportlaste endi hulgas,“ rääkis Leemets.

Stardis on näiteks tänavuse Tour de Ski võitja, Šveitsi esindav Dario Cologna ja Touril teisele kohale tulnud Marcus Hellner Rootsist.

Teiste maailma tippude seas stardivad ka tšehh Lukaš Bauer, saksa koondise vanameister Tobias Angerer ja Alexander Legkov Venemaalt.

Paraku selgus paar päeva tagasi, et MK-sarja üks kõlavamaid nimesid Petter Northug jääb Otepää etapist kõrvale. «Northug on terve, aga tal on teised plaanid. Ta valmistub Marcialonga maratoniks,» ütles Norra delegatsiooni esindaja Postimehele.

Ka naiste seas on kohal maailma paremik – norralannad Marit Bjoergen ja Therese Johaug, soomlanna Aino-Kaisa Saarinen, kolmekordne Tour de Ski võitja poolatar Justyna Kowalczyk ning rootslanna Charlotte Kalla.

Eestlastest on stardis näiteks sprinterid Kein Einaste ja Peeter Kümmel, kes mullu saavutasid Otepääl klassikasprindis vastavalt 11. ja 14. koha. Head tulemust soovivad kahtlemata teha ka mullu kvalifikatsioonisõitudest edasi pääsenud Karel Tammjärv ja Anti Saarepuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles