Vabatahtlikud tutvustavad iga päev Võru linna

LEPM
Copy
Droonivideo: Võru keskväljak
Droonivideo: Võru keskväljak Foto: Pilt videost

13. juunist 30. augustini algavad iga päev Võru uuelt keskväljakult võrukeelsed linnaekskursioonid pealkirja all "Mu liin, mu kiil". Oma linna – kuid ka laiemalt Võrumaad – tutvustavad 40 vabatahtlikku.

Korraldajate teatel on ekskursioonijuhtide hulgas nii kuulsamaid (Ivari Padar, Navitrolla, Ele Pedassaar, Tiit Niilo jt) kui vähem kuulsaid persoone, kuid igal juhul on kõik nelikümmend põnevad ja värvikad isiksused väga erinevatelt elualadelt. Seetõttu saab iga retk olema ainulaadne "siin ja praegu" sündmus, kus iga jutustaja avab Võru linna ja Võrumaad oma mätta otsast vaadatuna. On vaid üks asi, mis kõiki ülesastujaid ühendab – see on võru keel. Nagu me teame, räägitakse võru keelt igas kandis veidi isemoodi. Nii kannabki ettevõtmine nime "Mu liin, mu kiil".

Selline plaan sai alguse soovist pakkuda suvel ringi rändavatele eestimaalastele võimalust kuulata meie vahvat ja muhedat keelt tema loomulikus keskkonnas. Muidugi on aga teretulnud ja oodatud ka kõik võrukad ja võrumaalased.

Kui palju maksab? Inglise keeles kõlab hästi väljend trip for tip. Tiir tipi eest? Jootraha eest? Meelehea eest? Tsõõr meelehää iist! Just nii ongi.

Infot selle kohta, kes millisel kuupäeval üles astub, saab Võrumaa Turismiinfokeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles