MTÜ toob suvel lavale võrukeelse näidendi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Näitemänguseltskonda kuuluvad Paula Solvak (vasakult), Imre Õunapuu, Agu Trolla, Silvi Jansons, Tarmo Tagamets, Mailiis Laur ja Vootele Ruusmaa.
Näitemänguseltskonda kuuluvad Paula Solvak (vasakult), Imre Õunapuu, Agu Trolla, Silvi Jansons, Tarmo Tagamets, Mailiis Laur ja Vootele Ruusmaa. Foto: MTÜ Müüdud Naer

Võrumaal on käimas Lõuna-Eesti taustaga teatritegijaid koondava MTÜ Müüdud Naer suvelavastuse «Jaanituli» proovid. Rünno Saaremäe näidendil põhinev lugu jõuab publiku ette 24. juulil Navi külas Tamme talus.

«Jaanituli» on lugu armetust elu nautlemisest ja elufilosoofiast. Lugu räägib kahest Ida-Võrumaa vennast, kes on otsustanud oma saatust muuta, sest pruut ja vend tahavad hoolitsetud saada. Nad tahavad saada õnnelikuks, sest me ju teame, et korteri ukse taga on elu selgem ja õhk värskem. Aga kus on elupäästev võti, mis avab ukse?

Kogu lavastuse trupi moodustavad Lõuna-Eesti taustaga teatritegijad. Lavastaja on Tarmo Tagamets (Rakvere Teater), kunstnik Mailiis Laur ja muusikaline kujundaja Vootele Ruusmaa. Publiku ette astuvad Imre Õunapuu (Rakvere Teater), Agu Trolla, Paula Solvak ja Silvi Jansons.

Etendused toimuvad 24. juulist 1. augustini kuuel korral Võrumaal Navi külas Tamme talus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles