Otepää neiu võitis kunstikonkursil esikoha

LEPM
Copy
Evelin Konsapi "Liigirikkus".
Evelin Konsapi "Liigirikkus". Foto: Kristel Sibul

Tartu Kunstimuuseumi projektiruumis on 12. juunist avatud näitus kooliõpilaste kunstikonkursile "ÖKO" saabunud parimatest töödest.

Tartu Kunstimuuseumi muuseumipedagoogi Kristel Sibula kokkuvõttel võib erinevates tehnikates loodud näitusetöödest eelkõige leida noorte muret planeet Maa saatuse pärast olukorras, kus inimesed jätkavad oma seniseid loodusressursse kurnavaid eluviise ja sissekujunenud harjumusi. Kuid tuuakse välja ja korratakse üle ka lihtsad tõed sellest, kuidas üksikisik oma igapäevastes tegevustes ja kogukonna tasandil saab panustada meie ühisesse puhtamasse tulevikku. Teemale kohaselt on mitmed teosed valminud leidobjektidest või materjale taaskasutades.

Vaatamata sellele, et mitu kuud kestnud eriolukord vajutas pitseri konkursile saabunud tööde hulgale, jõudis muuseumisse kokku 216 kunstitööd, nii iseseisvalt kui ka 25 koolist üle Eesti. Žürii valis neist näitusele 86 paremat.

16-18aastaste vanusegupis saavutas esikoha Evelin Konsap Otepää gümnaasiumist tööga "Liigirikkus". Tema juhendaja on Jelena Salumaa.

11-15-aastaste vanusrühmas oli kolmas Eeri Meriste Gaia Koolist/Karula kunstiringist tööga "Peegeldus". Eeri juhendaja on Jane Remm.

Näitus jääb avatuks 12. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles