GALERII ⟩ Põlva keskraamatukogus näeb Raivo Sihveri fotosid Põlva päevadest

Mati Määrits
, reporter
Copy

Harrastusfotograaf ja kauaaegne majandusajakirjanik Raivo Sihver pani Põlva keskraamatukogus üles fotonäituse "Hetki Põlva päevadest".

Ligi 19 aastat ajalehtedes Vooremaa ja Koit töötanud Sihver sai esimese fotoaparaadi 1960. aastal tädilt kingitusena. Ta pildistas peamiselt oma lõbuks ega mõelnud üldsegi fotode avaldamisele ega näituste korraldamisele. Esimene mustvalgete fotode näitus oli Põlva keskraamatukogus üleval 1990. aastate keskel Põlva ühisgümnaasiumi kunstiõpetaja Viivi Lilleõie eestvedamisel. Teise näituse idee autor oli Põlvamaa ajalehe Koit peatoimetaja Kauno Kõima. Väikene fotonäitus oli Sihveril pidevalt üleval ajalehe Koit toimetuses oma tööruumis.

Hobifotograaf Sihver sündis 1946. aastal tollasel Tartumaal, Torma lähistel Jüri-Hansu põlistalus (talu registris 17. sajandist), kuhu esivanemad kolisid 19. sajandi teisel poolel.

On õppinud Torma 8-klassilises koolis, Sadala keskkoolis, TPI-s, teeninud aega Nõukogude armees ning töötanud Jõgeva rajooni teedeehituse objektidel. 1977 lõpetas TRÜ majandusteaduskonna ja töötas seejärel üle tosina aasta Jõgeva, Haapsalu ja Põlva rajoonide rahandusosakondades ja majandite reorganiseerimise aegu kolhoosis Koit. Põlvakas aastast 1986.

Fotonäitus Põlva keskraamatukogus on üleval 15. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles