Riigikontroll hakkab uurima eakate sotsiaalseid probleeme omavalitsustes

BNS
Copy
Pensionär. Pilt on illustratiivne.
Pensionär. Pilt on illustratiivne. Foto: Priit Simson

Riigikontroll teatas, et viib käesoleva aasta tööplaani alusel läbi auditit eakate sotsiaalsete probleemide märkamisest ja süvenemise ennetamisest kohalikes omavalitsustes (KOV).

Töö objektiks on eakate sotsiaalsete probleemide märkamine ja ennetamine KOV-ide korraldatud hoolekandes ning selle suunamine riikliku hoolekandepoliitika kaudu, kirjutas riigikontrolli peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen sotsiaalministeeriumile.

Riigikontroll analüüsib ennetustöö praktilist korraldust KOV- ides ja hindab osana sellest eakatele suunatud teavitustegevuse vastavust seadustest tulenevatele põhimõtetele.

Samuti hinnatakse sotsiaalministeeriumi senise tegevuse tõhusust omavalitsustes korraldatud ennetustöö aktiivsuse mõjutamisel. Töö eesmärk on tuua välja ennetustöö probleemid ja nende põhjused ning pakkuda välja lahendusi, kuidas saaks eakate sotsiaalsete probleemide märkamist ja ennetamist tõsta.

Lisaks annab riigikontroll  ülevaate, kuidas KOV-id reageerisid eakatele abi pakkumisel Covid-19 kriisis ja kogub olukorra analüüsimiseks esmalt infot neid kõiki küsitledes. Küsitluse tulemusena valitakse viis KOV-i, kus viiakse läbi detailsem praktika analüüs ja kelle tegevusele antakse hinnang.

Audit on kavas lõpetada järgmise aasta esimesel poolaastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles