Lõunaeestlased leidsid Visnapuu luulekonkursil äramärkimist

Mati Määrits
, reporter
Copy
2020 on Henrik Visnapuu aasta.
2020 on Henrik Visnapuu aasta. Foto: Repro

Visnapuu luulekonkursil leidsid teiste hulgas äramärkimist Põlva vallas Lootvina külas elav Külli Volmer ning Valgamaa mees Martin Kasepuu.

Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse kodulehekülje andmeil osales Henrik Visnapuu 130. sünniaastapäevale pühendatud luulevõistlusel 46 eesti luuletajat, kellest nii mõnigi esitas mitu võistlustööd. Noorim osaleja oli 13-aastane ning vanim 80-aastane.

Žürii koosseisus Toomas Liivamägi, Karl Martin Sinijärv, Kadri Sõrmus, Lea Tali ja Jürgen Rooste andis välja kolm võrdset esikohaauhinda Kairit Liivile, Maian Kärmasele ja Marian Millerile. Esikolmiku ligi jõudsid suurepäraste tekstidega Külli Volmer, Laura Abner ja Karin Aanja, üsna nende sabas olid omakorda Martin Kasepuu, Silvia Muru ja Mirijam Puumeister.

Pea kõik žüriiliikmed tõstsid eraldi esile võistlustööde esitamise ajal 13-aastast Melissa Lokki. Ühel või teisel moel pälvis plusspunkte veel 19 luuletajat.

Et tänavu on plaanis välja anda visnapuuliku luule kogu - suurem raamat, kus löövad kaasa ka paljud tänased juba tunnustatud eesti luuletajad -, on korraldajad plaaninud selle esitluse novembrikuusse. Kogumikus ilmuvad ka  äsjase luulevõistluse parimad tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles