Niitmine raudteejaamades viibib

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Võru raudteejaamas õitsevad moonid.
Võru raudteejaamas õitsevad moonid. Foto: Arved Breidaks

Luhtunud riigihanke tõttu ei õnnestunud ASil Eesti Raudtee palgata õigel ajal heakorratööde tegijat, mistõttu algab suvine niitmistöö raudteejaamades pärast 15. juulit.

Eesti Raudtee teavitas asjasse puutuvaid omavalitsusi sellest mai lõpus. «Loodame, et seadusetähe täitmisest tulenev niitmise viivitus tekitab arusaamise, et raudtee kasutuses olevad maa-alad on loodussõbralikud ka niitmata,» kirjutas ettevõtte kinnisvarajuht Margus Tint.

Niitmist tuleb tavapärasest kauem oodata Lõuna-Eestis Antsla, Otepää, Põlva, Räpina, Valga, Võru valla ja Võru linna jaamade ümbruses. Viidates loodushoiule, plaanib Eesti Raudtee järgmisest aastast hakatagi niitmistöid tegema ühel korral aastas juulis-augustis. «Soovime ju kõik, et meie ümber oleks naturaalne loodus – kasvaks rohi, õitseksid lilled, toimetaksid putukad,» lisas Tint.

See aga ei puuduta reisijatele oluliste juurdepääsuteede ning parklate ümbrust, kus niitmistöid plaanitakse edaspidigi teha tihedamalt.

Eesti Raudtee kuulutas oma maa-alade aastaringse heakorratööde riigihanke välja aprilli keskel tähtajaga 1. juuni, ent kuna see vaidlustati, lõpetati konkurss lepingut sõlmimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles