Lootos teeb ilusat hooaja algust

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Põlva Lootose naiskond 2020/21 hooajal.
Põlva Lootose naiskond 2020/21 hooajal. Foto: Indrek Illus

Põlva Lootose naiskond on tegemas imelist hooaja algust, kui kolme vooru järel hoitakse meistriliigas teist kohta. Viimati võeti kodusel Lootospargi staadionil vastu Viljandi JK Tulevik / Suure-Jaani United ühendnaiskond, kes pidi tühjade kätega koju sõitma.

Kui möödunud hooajal saavutati meistriliigas kümne naiskonna hulgas üheksas koht, siis praegu püsitase kolme vooru järel kaotuseta. Lootospargi uuel kunstmurul peetud mängus asus koduvõistkond kohe korralikult pressima ja tekitati mitmeid ohtlikke olukordi.

Press kandiski vilja mängu 22. mänguminutil kui Kärt Hüdsi realiseeris väravaks Helene Lumi hea söödu. Lootose eduseis püsis vaid üheksa minutit kui Unitedi mängija Gerli Israeli kauglöök 20 meetrilt Lootose väravasse maandus. Kuid möödus kaks minutit, kui Põlva naiskond oli taastanud eduseisu.

Taas oli tegutsemas Kärt Hüdsi, kellel õnnestus mulkide väravavahilt pall röövida ja sedapuhku lüüa see tühja väravasse. Allegrode 2-1 eduseisul poolaeg ka lõppes. Selle väravaga tõusis Hüdsi naiskonna väravaküttide tabelis jagama Ave Pajoga 3-4 kohta. Mõlemad on löönud allegrode kasuks meistriliigas 21 väravat. Enam on suutnud vaid Sandra London 26 ja Signy Aarna 104 tabamusega.

Teist poolaega alustasid taas ohtlikumalt allegrod ja 50. minutil oli seis tablool juba 3-1. Trahvikasti joonel sai Ita Lillo käest hea söödu Kristin Kukli, kelle tugev ja madal löök lendas küll värava keskele, kuid Unitedi väravavaht Reti Talts puterdas selle jalgade vahelt sisse. 

Ka 4-1 oli pidevalt õhus, kuid Lootose mängijad ei suutnud palli võrku toimetada. 78. minutil sai Kärt Hüdsi teenitud puhkusele kui vahetusest tuli sisse Kati-Karoli Silla. Kümme minutit hiljem tegi Lootos topeltvahetuse. Välja Indra-Liz Nemvalts ja Lumi, sisse Keitlyn Metsmaa ja võistkonna eest debüüdi teinud Imbi Hoop.

Kui möödunud hooajal Viljandimaa naiste vastu ei saadud, saldoks jäi toona kaks viiki ja kaks kaotust, siis 3-1 võit on selle võrra magusam. Allegrod pole see hooaeg veel kaotusekibedust tundma pidanud ning kahe võidu ja ühe viigi juures hoitakse liigatabelis teist positsiooni. Liider on täisedu ehk kolme võiduga FC Flora naiskond.

Naiste meistriliiga seis kolme vooru järel.
Naiste meistriliiga seis kolme vooru järel. Foto: kuvatõmmis jalgpall.ee

Järgmine kohtumine ootab naiskonda 20. juunil kui kell 14 mängitakse Tallinnas JK Kaleviga, kes hoiab liigas neljandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles