Teisipäeval algas Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtete toodete hindamine. Piirkondlikul konkursil osaleb kokku 59 toodet.
Lõuna-Eesti väikeettevõtete tooted asuvad võistlustulle
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on väikeettevõtjad väga uuendusmeelsed, nad julgevad katsetada ning uusi tooteid ja maitsekooslusi välja pakkuda. «Näiteks jahivad parima toote tiitlit õuna-kadaka- või rabarberi-kuusemaitselised vahujoogid, piimhappebakteritega šokolaad ja humalavesi,» loetles Potisepp põnevamaid näiteid tänavustest kandidaatidest.
Konkursil osaleb enim väikeettevõtjaid Lääne-Eestist, kust on mõõduvõtule välja pandud 24 toodet. Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 21 toodet, Lõuna-Eesti kolmest maakonnast seitse ning Virumaalt viis.
Potisepa sõnul aitab konkursil osalemine väikeettevõtete tuntust tõsta ning seeläbi nende toodangul ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. «Eelmiste aastate kogemus on näidanud, et Eesti parima toiduaine konkursi tiitel avab väiketootjatele uksi ka suurtesse jaekettidesse. Tublid väikeettevõtted mitmekesistavad meie toidulauda ja tänu neile leiavad ka nišitoodete fännid oma lemmiku kodumaise kauba seast,» tunnustas Potisepp toidutootjate tublit tööd.
Ühtekokku osaleb tänavu konkursil 167 Eesti toiduainet ja jooki. Võitjad kuulutatakse välja 29. juunil ETV saates «Ringvaade».
OSALEJAD PÕLVA-, VALGA- JA VÕRUMAALT
Andri-Peedo talu – Andre Excellent
Otepää lihatööstus Edgar– kitsepiimast salatijuust ürdimarinaadis, vürtssink veiselihast, Südamesink
Nopri talumeierei – Jussikese koorekaramell
Siidrikoda – Vahukass õunaga, Vahukass õuna ja vaarikaga