Talunik pöördus vaidluses Toiduliidu juhiga Euroopa inimõiguste kohtusse (15)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kaupo Kutsar allkirjastas dokumendid Euroopa inimõiguste kohtusse pöördumiseks.
Kaupo Kutsar allkirjastas dokumendid Euroopa inimõiguste kohtusse pöördumiseks. Foto: Erakogu

Nii maa-, ringkonna- kui riigikohtus sobiva lahendita jäänud Valgamaa talunik Kaupo Kutsar otsustas vaidluses Toiduliidu juhi Sirje Potisepaga pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse.

Kutsar on aastaid Toiduliiduga vägikaigast vedanud. Põhjuseks lipumärk, mis pannakse Eestis valmistatud toiduainetele, kui tootja selleks soovi avaldab. Teda häirib, et märki võivad kanda ka tooted, mille põhitooraine pole Eestist. Kutsari sõnul eksitab see tarbijat. Potisepa hinnangul solvavad valeväited avaldati portaali Lõunaeestlane artiklis – näiteks, et president andis teenetemärgi petisele. Samuti olid arutuse all Kutsari sotsiaalmeedias esitatud väited.

Maakohus otsustas esmalt, et Kutsaril tuleb Potisepale maksta 2000 eurot hüvitist. Ebaõigete andmete ümberlükkamise soovi ta aga täitma ei pidanud. Kutsar kaebas otsuse edasi, ringkonnakohus aga jättis otsuse muutmata. Kutsar kaebas sellegi otsuse edasi ning riigikohus tegi veebruaris määruse, millega jättis kassatsioonkaebuse menetlusse võtmata. Seetõttu pöörduski Kutsar nüüd järgmisse astmesse.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles