Veterani soontes voolab sport

Madis Perli
, suvereporter
Copy
Osa Andres Kübara auhinnakollektsioonist
Osa Andres Kübara auhinnakollektsioonist Foto: Arvo Meeks

Pole kahtlust, et üle 30 aasta spordivõistlusi korraldanud ja siiani veteraniklassis tegusid tegeva 60-aastase Andres Kübara soontes voolab sport.

Esimeses klassis spordiga algust teinud Andres Kübara teekond triatlonini on kulgenud läbi valu ja kannatuste. Teda on kimbutanud mitmesugused vigastused ning neli aastat tagasi vahetati ka põlveliiges välja. «Arst ütles, et ma ei tohi üldse joosta ning ainsad alad, mida teha võin, on ujumine ja rattasõit,» rääkis Põlva linna piiril elav Kübar. Ta lisas, et sellel aastal on rattaga maha sõidetud üle 4200 kilomeetri. Triatlonini sealt väga palju minna polegi, tuleb vaid jooksmine juurde panna.

Täispikale triatlonile, näiteks septembris Tallinnas toimuvale Ironmanile ta pärast titaanist põlveliigese saamist individuaalselt ei kipu. «Kui vaid nüüd keegi kaupleb ratast sõitma...» jättis ta osalemise lahtiseks. «Minu jaoks lõpebki triatlon aquabike’iga, mis koosneb ujumisest ja rattasõidust. Ma ei teadnudki varem sellisest alast,» ütles Kübar õhinal, et sai kokku panna kaks ala, mida ta harrastada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles